Customizer → Header → General Settings → Additional Menu.

O NAMA

Gde se nalazimo

Čista priroda

S obzirom na to da je punionica locirana na obroncima planine Golije u zaštićenom području od strane države i UNESCO-a, poseban akcenat se stavlja na program zaštite životne sredine kroz optimalnu eksploataciju izvora i beskompromisno korišćenje savremenih tehnoloških rešenja i opreme u procesu tretiranja otpadnih voda i recikliranja otpada.

Naši savremeni tehnološki procesi su usklađeni sa važećim i aktuelnim evropskim standardima sa ciljem očuvanja prirodne sredine. Postupci koje koristimo značajno umanjuju emisiju gasova i uticaj efekata staklene bašte.

Golija - Park prirode

Golija je prvi i jedini rezervac biosfere u Srbiji

Golija – jedna od najlepših i šumama najbogatijih planina u Srbiji. Nalazi se 40 km jugozapadno od Ivanjice, odnosno 250 km od Beograda. Golija je jedan od 553 rezervata prirode u svetu, jedini u Srbiji. Uredbom vlade Srbije 2001 godine je proglašena parkom prirode, dok u jesen iste godine UNESCO je proglašava za rezervat biosfere. Ovaj sertifikat omogućio je Goliji da se njeni proizvodi reklamiraju kao retkosti rezervata.

Golija je pitoma, bogata šumom, izvorima, posebno četinarima, livadama i pašnjacima. Zbog nepropusne geološke podloge i obilja padavina, planina je bogata vodom. Imajući u vidu sve karakteristike lokaliteta Golija, potpuno je jasno da je ova planina najperspektivnija za proizvodnju zdrave hrane i vode. Shodno svim blagodetima koje Golija pruža kaptirani su izvori. Fizičkohemijska, mikrobiološka i radiološka ispitivanja pokazala su njen izuzetno visok kvalitet u svojstvu flaširanja vode za piće.

Zahvaljujući idealnom spoju prirode, nezagađenog ekosistema i povoljnih hidrogeoloških karakteristika izdani, dobili smo prirodno, mineranu, visoko alkalnu (pH 8.8-9.2), negaziranu vodu A8.8.

Kontrola kvaliteta

Oprema koja zadovoljava zahteve svetskih standarda

Kompleks pogona je izgrađen na površini od 3ha 71ar 99m² i sastoji se od: proizvodnog dela, laboratorije, energetskog bloka, tretmana otpadnih voda i neophodnih objekata infrastrukture. Punionica je moderan objekat sa opremom koja zadovoljava zahteve svetskih standarda, jer način punjenja daje važan pečat kvalitetu vode.

Sama punionica vode je opremljena najsavremenijom tehnologijom za pripremu i punjenje vode u pet ambalažu i u staklenu ambalažu.

Naša PET ambalaža je čvrsta, jednostavna za držanje i sipanje bez klizanja, idealna za skladištenje, jednostavna za presovanje posle upotrebe.

Visoki standardi

U okviru fabrike se nalazi savremeno opremljena laboratorija

Proces proizvodnje je automatizovan sa sistemom ”čistih soba” na monobloku tako da se ljudski rad svodi na upravljanje sa komandnih tabli i opsluživanje opreme repromaterijalom.

U okviru fabrike postoji savremeno opremljena laboratorija, gde se permanentno kontroliše mikrobiološka i fizičko-hemijska ispravnost u intervalima od 15 minuta tokom proizvodnje. S obzirom na to da je punionica locirana u zaštićenom području od strane države i UNESCO-a prilikom proizvodnje poseban akcenat se stavlja na program zaštite životne sredine kroz optimalnu eksploataciju izvora, korišćenja savremenih tehnoloških rešenja i opreme,tretiranja otpadnih voda i recikliranja otpada.

U cilju unapređenja kvaliteta proizvoda i zaštite potrošača krajem 2009. godine uveden je  integrisani sistem SRPS ISO 9001:2008 i RECOMMENDED CODE OF PRACTICE GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE CAC/RCP 1-1969, Rev.4 – 2003.